Добре дошли в ресторант "Драката"!

« основанъ 1884 лъто »

Вароша

Старите ловчалии с умиление си спомнят за някогашната най-реномирана през пърата половина на миналия век ловешка бирария "Драката" и вкусотииите, предлагани цели 75 години от баща и син Минкови. Тяхното заведение е било прочуто в цялата страна заради неповторимата си атмосфера. В края на ХIХ в. тук се давали приеми и делови закуски на министри и депутати. А през 1926 г. височайш гост е цар Борис III, който остава силно впечатлен от обслужването.

От къде идва прякорът "Драката"?

Дядо Стоян Минков Драката, както е бил известен на ловчалии, е роден през 1872г. Още 12-годишен той става чирак кафеджия. Стоян Минков бил добър човек, винаги весел и приказлив. Обичал майтапите и закачките и оттам му излязъл прякорът, превърнал се по късно в нещо като фамилно име.

"Драката" днес отново е най-реномираното заведение в града, реновиран и изискан той запазва възрожденския си дух и любезно обслужване. Намира се до изхода на моста на Колю Фичето и е с прекрасна гледка към реката. Старинни предмети и фотографии допълват ретро атмосферата.

Ресторантът разполага със 110 места и две тераси който предлагат чудесен изглед към река Осъм с Покрития мост и старинна Вароша:

  • Тераса Покрит мост 20 места
  • Тераса Старинна Вароша 60 места
  • Винарната предлага 65 места и кът за дегустация на вина.
  • Залата за провеждане на семинари с 50 места е оборудвана с необходимата техника.

Ресторантът е предпочитано място за делови срещи, семейни и фирмени тържества.

"Бирата е доказателство, че господ ни обича и иска да сме щастливи". Бенджамин Франклин